Indywidualne diety online
Sushi przyrządzone w domu będzie idealne jako zdrowa i ciekawa przekąska, która wbrew temu, co by się mogło wydawać, nie zrujnuje Twojego domowego budżetu!
Kuchnia azjatycka to nie tylko sajgonki oraz kurczak w 5 smakach występujące w pobliskim barze!
Charakterystycznym elementem dań orientalnych jest zamiłowanie do ryb oraz owoców morza, spożywanych często w towarzystwie ryżu, wodorostów oraz sosu sojowego.
Jeżeli wydaje Ci się, że do przygotowania sushi niezbędne są długie godziny przygotowań, drogie i wyszukane składniki – jesteś w błędzie.
Przygotowując domowe sushi, masz do wyboru szeroki wachlarz ryb, warzyw oraz dodatków, zaczynając od awokado, mango czy marynowanej tykwy, po zielonego ogórka, czerwoną paprykę i śmietanowy serek kanapkowy.
Dania azjatyckie to potrawy, które poza ciekawym smakiem kryją w sobie liczne wartości odżywcze, głównie dzięki obecności ryb, będących bogatym źródłem kwasów omega-3.
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe, zawarte na przykład w łososiu, mają zbawienny wpływ na układ krwionośny!
Kolejnym ciekawym składnikiem występującym w sushi są algi morskie, będące niskokalorycznym źródłem jodu, żelaza oraz magnezu.
Dodatkowo świeże warzywa i ryż, którego specjalny sposób przyrządzenia gwarantuje niepowtarzalny smak!
Co będzie Ci potrzebne?
Mata bambusowa, potrzebna do zwijania rolek sushi, ostry nóż niezbędny do cięcia sushi, a oprócz tego przyda się:
____________________________
(Miary domowe podane w przybliżeniu)
|
sushi-maki, małe rolki z niewielką liczbą składników w środku (u mnie: ryż, łosoś i ananas)
Podane składniki wystarczą na około 40 kawałków sushi!
Smacznego!
Energia |
Białko |
Tłuszcze |
Węglowodany |
Błonnik |
|
|
|
|
|
495kcal |
20,8g |
17,2g |
63,5g |
3,7g |
diety dla aktywnych fizycznie
diety w nadwadze
diety dla matki karmiącej piersią
diety przy cukrzycy
dieta przy nadciśnieniu