Indywidualne diety online
Bulion jarzynowy stanowi podstawę przygotowania każdej zupy!
Dlatego ważne jest, aby przygotować go umiejętnie, korzystając jedynie z naturalnych przypraw i składników.
Ten przepis pozbawiony jest kostek rosołowych i innych ulepszaczy smaku takich jak Maggi.
Rosół wegański jest trudny w przygotowaniu, aby uzyskać upragniony aromat należy użyć odpowiedniej jakości warzyw oraz przypraw, a odpowiednio długie gotowanie uwolni nie tylko upragniony smak ale również wartości odżywcze.
Twój domowy bulion warzywny oprócz klasycznej włoszczyzny może zawierać naprawdę różnorodne składniki, opalona nad gazem cebula, szafran, kurkuma czy imbir – daj wodzę wyobraźni, a uzyskasz pyszny, odżywczy wywar.
Jeżeli chcesz, wyciągnąć ze swojego wegetariańskiego bulionu jeszcze więcej składników odżywczych dodaj do niego łyżkę oliwy czy oleju – tłuszcze ułatwiają przyswajanie witamin, są nośnikiem smaku, a do tego podwyższą kaloryczność twojej zupy.
Kalorie zawarte w 100g bulionu warzywnego wynoszą mniej niż 10 kalorii na 100g!
____________________________
(Miary domowe podane w przybliżeniu)
|
Nie wiesz co zrobić z warzywami, które pozostaną Ci po ugotowaniu wywaru?
Zajrzyj po przepis na fit sałatkę jarzynową z bardzo niskokalorycznym domowym majonezem!
Smacznego!
diety dla aktywnych fizycznie
diety w nadwadze
diety dla kobiety w ciąży
diety dla matki karmiącej piersią
diety dla osób starszych
diety dla dzieci i młodzieży
diety przy cukrzycy
diety przy nadciśnieniu