Indywidualne diety online
To przepis na obiad dla osób z nietolerancją glutenu.
Makaron ryżowy powstaje z mąki ryżowej oraz wody, dzięki czemu w swoim składzie pozbawiony jest glutenu.
Jest to główny składnik używany podczas przygotowywania dań w kuchni chińskiej.
Co ciekawe zawiera on o wiele mniej kalorii od tradycyjnie używanych w Polsce makaronów pszennych, ponieważ jedynie około 100kcal/ 100g produktu, podczas gdy makaron pszenny to około 350kcal/ 100g produktu.
Dużym plusem makaronu ryżowego jest również szybki sposób przygotowania, który nie wymaga od nas gotowania, wystarczy zalać makaron wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem do napęcznienia!
Nasz dzisiejszy przepis na orientalny makaron ryżowy to pomysł na zdrowy obiad w stylu chińskim, czyli bogactwo warzyw w połączeniu z makaronem ryżowym, kurczakiem oraz nadającym wyrazu całemu daniu sosem sojowym.
Oprócz tego, że jest to pożywny i szybki w przygotowaniu obiad to jeszcze wygląda obłędnie!
A pamiętajcie, że atrakcyjny sposób podania dania bardzo pozytywnie wpływa na nasze kubki smakowe, co jest niezwykle istotne, szczególnie gdy jesteśmy na diecie!
____________________________
(Miary domowe podane w przybliżeniu)
|
Smacznego!
Energia |
Białko |
Tłuszcze |
Węglowodany |
Błonnik |
|
|
|
|
|
404,0kcal |
33,8g |
9,4g |
46,4g |
5,6g |
diety dla aktywnych fizycznie
diety przy nadwadze
diety dla kobiety w ciąży
diety dla matki karmiącej piersią
diety przy cukrzycy
diety przy nadciśnieniu
diety bezglutenowej