Smak Motywacji

Dietetyk             

mgr  Klaudia Koczwara

793-046-240

Dietetyk@smakmotywacji.pl

>   Oferta planów żywieniowych

>   Dla aktywnych fizycznie

>   Dla osób z nadwagą i otyłych

>   Dla kobiet w ciąży

>   Dla matek karmiących piersią

>   Dla seniorów

>   Dla dzieci i młodzieży

>   Dla osób borykających się z chorobami

>   Dla chcących żyć zdrowo

>   Wywiad żywieniowy

>   Promocja

>   Regulamin

>   Blog dietetyczny

>   Motywator SM

>   Fit przepisy

>   Poradnik

>   Cennik

>   Kontakt z dietetykiem

Indywidualne diety online

>   Komentarze i opinie

Logo dietetyka online - Łódź

Pełnoziarnista kokosowa tarta z rabarbarem.

 

Przepis na danie z rabarbarem?

Proszę bardzo!

Pyszna, pełnoziarnista tarta z rabarbarem na kruchym, kokosowym spodzie!

To fit ciasto łączy w sobie wszystkie zalety kuchni!

Jest szybkie w przygotowaniu, tanie,  niskokaloryczne, a owocowe nadzienie nadaje mu naturalnej słodyczy, więc dla fanów słodkości wystarczy jedynie niewielki dodatek słodzika.

Przygotowanie tego ciasta zajmie Ci około 20 minut, dodatkowo jeden kawałek to tylko 149 kalorii pysznej słodkości!!!!

Czego chcieć więcej, gdy na diecie rozpieszczają i podają tak obłędny fit deser.

 

Ps. idealnie smakuje z lodami. 🙂

 

____________________________

 

Składniki:

(Miary domowe podane w przybliżeniu)

 

Rabarbar

   300g

    25 x sztuka

Mąka pszenna pełnozbożowa 

   230g

    2 x szklanka

Jabłko

   180g

    1 x sztuka

Jajo kurze

   120g

    2 x sztuka

Wiórki kokosowe

     35g

    6 x łyżeczka

Słodzik

     30g

    odważyć

Olej kokosowy

     30g

    3 x łyżka

Orzech włoski

     15g

    1 x łyżka

Proszek do pieczenia

       4g

    1 x łyżeczka

 

 

Sposób przygotowania:

 

Spód:

  1. W misce łączymy wszystkie suche składniki: (mąka, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe), a następie dodajemy jajka, płynny olej kokosowy i słodzik.
  2. Wygniatamy ciasto i dzielimy na dwie nierówne części.
  3. 3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną masłem formę na tartę, nakłuwamy ciasto widelcem w kilku miejscach i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
  4. 1/4 ciasta pozostawiamy na kruszonkę.

 

Farsz:

  1. Rabarbar i jabłko obieramy i kroimy w kostkę.
  2. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i nakładamy farsz, posiekane orzechy oraz kruszonkę.
  3. Teraz wkładamy do pieczenia na kolejne 15 - 20 minut, aż do zarumienienia się ciasta.

 

 

Smacznego!

 

Pyszna pełnoziarnista tarta z rabarbarem

 

Fit porcja tarty z rabarbarem na deser

 

 

Jedna porcja (ok. 1/12 całej potrawy) zawiera:


Energia

Białko

Tłuszcze

Węglowodany

Błonnik

                               

                                

                               

                               

                                

149,2kcal

4,4g

6,8g

20,5g

2,0g

 


 

Tarta z rabarbarem może być bez zastrzeżeń wykorzystana w jadłospisie:

 

  • diety dla aktywnych fizycznie

  • diety w nadwadze

  • diety dla kobiety w ciąży

  • diety dla matki karmiącej piersią

  • diety dla dzieci i młodzieży

  • diety przy cukrzycy

  • diety przy nadciśnieniu

 

Tarta z rabarbarem w diecie osoby aktywnej fizycznie    Tarta z rabarbarem w diecie dla osób z nadwagą i otyłych    Tarta z rabarbarem w diecie dla kobiety w ciąży    Tarta z rabarbarem w diecie dla matki karmiącej piersią    Tarta z rabarbarem w diecie dla dzieci i młodzieży    Tarta z rabarbarem w diecie dla cukrzyków    Tarta z rabarbarem w jadłospisie chorego na nadciśnienie tętnicze

 


 

 

Potrawy na kruchym cieście

 

Przepis na przekąskę ze szpinakiem    Przepis na ciasto z jabłkami

 

 

 

 

Pozostałe dietetyczne potrawy na fit posiłki

 

25 czerwca 2019
Pełnoziarnista tarta na kruchym, kokosowym spodzie

Tarta z rabarbarem

Motywator SM       

Fit przepisy           

Poradnik              

Blog                   

Dietetyk poleca zdrowe owoce i warzywa

Dietetyk - Trener zdrowego żywienia

Smak Motywacji

Dietetyk - Trener zdrowego żywienia